Mahmure

Galeri

Yemek

Tencereler dolusu reçel pişirme zamanı!

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Limon reçeli:

Gerekli Malzemeler:

2 kg küçük boy limon

1 avuç karanfil

2 kg toz şeker

750 ml su

Yarım limonun suyu

Hazırlanışı:

Limonları bol suyla yıkayıp kurulayın. Kaynar su dolu tenceraye atıp 2-3 dakika bekletin. Suyunu süzüp, aynı işlemi 3 kez daha tekrarlayın. Limonların kabuklarını rendeleyin. Üzerine karanfil ve toz şeker ekleyip 2 gece dinlendirin. Su ilave edip kıvam alana kadar kaynatın. Limon suyu ilave edip 2-3 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın. Cam kavanozlara doldurun.
44617
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.