Mahmure

Galeri

Yemek

Tencereler dolusu reçel pişirme zamanı!

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Antep fıstığı reçeli

Gerekli Malzemeler:

1 kg çağla antepfıstığı

1.2 kg toz şeker

1.5 litre su

Yarım limonun suyu

Hazırlanışı:

Kabuk bağlamadan (çağla) toplanmış antep fıstıklarını tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip kaynatın. Suyunu süzüp, toz şeker ilave edin ve 2 gece dinlendirin. Su ekleyip kıvam alana kadar kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyu ekleyin ve 2-3 dakika kaynatın. Cam kavanozlara doldurun.

Maria'nın notu: Reçellerinizin şekerleşmesini istemiyorsanız cam kavanozlarınızı iyice yıkayıp kurulayın. Ve reçellerinizi bu kavanozlara doldurun Reçelleri uzun süre saklamak isterseniz, kapağı sıkıca kapanmış reçel dolu cam kavanozları ters çevirip, kaynar su dolu tencerede, 2-3 dakika kaynatın. Reçellerinizi bu şekilde uzun süre saklayabilirsiniz.
44757
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.