Mahmure

Galeri

Yemek

Tatlı Krizleri İçin 10 Leziz Tarif

Güncellenme tarihi: 03.08.2017
Şekersiz Yağsız Kakaolu Muffin

MALZEMELER

2 adet büyük boy olgun muz

2 adet orta boy olgun avokado

3 yemek kaşığı pekmez

4 yemek kaşığı bal

2 çay kaşığı vanilya özü

1 çay kaşığı tarçın

1 adet yumurta

1 paket kabartma tozu

1,5 su bardağı tam buğday unu

2 yemek kaşığı kakao

1/2 çay kaşığı tuz



PÜF NOKTASI

Tam buğday unu yerine yulaf unu, badem unu gibi daha farklı unlar kullanarak da tarifinizi hazırlayabilirsiniz.

Ancak bu tarz unları kullandığınızda miktarında değişimler olacaktır.Ununuz eksik gelirse mutlaka ekleme de bulunun.

Pekmez ya da bal yerine agave, akçaağaç şurubu kullanabilirsiniz.Hindistan cevizi şekeri de harika bir alternatif olacaktır.Kekinizin daha ağızda dağılan bir kek olmasını istiyorsanız içine 2 yemek kaşığı kadar Hindistan cevizi yağı da ekleyebilirsiniz.Daha yoğun çikolata ve kakao tadı istiyorsanız %99 bitter çikolata ya da bitter damla çikolata ilave edebilirsiniz.

NASIL YAPILIR?

Bir kabın içine ununuzu eleyin.

Ardından üzerine tarçın, kakao, kabartma tozu ve tuzu ekleyerek güzelce karıştırın.Muzların kabuklarını soyun.Avokadoların çekirdeklerini ve kabuklarını çıkartın.Muz ve avokadoları mutfak robotunun içine alın.

Kremamsı bir kıvam elde edene kadar karıştırın.Daha sonra içerisine vanilya özütü, yumurta, bal ve pekmezi ekleyerek mutfak robotunu yeniden çalıştırın.Tüm malzemeler birbiriyle karışınca mutfak robotunu durdurun.Avokadolu-muzlu karışımı kuru malzemelerin üzerine spatula yardımıyla aktarın ve alttan üste doğru güzelce karıştırın.

Ardından muffin kaplarına harcı paylaştırın.Daha önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 30-35 dakika kadar pişirin.Çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra afiyetle tüketin.
21158
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.