Mahmure

Galeri

Yemek

Tatlı Krizleri İçin 10 Leziz Tarif

Güncellenme tarihi: 03.08.2017
Üç Malzemeli Şekersiz Kurabiye

MALZEMELER

40 gram fındık unu

1,5 yemek kaşığı bal

1 adet büyük boy olgun muz

1,5 yemek kaşığı kakao(isteğe göre ilave edilebilir)

PÜF NOKTASI

Muzu ezerken gereğinden fazla sulandırmamaya özen gösterin.İçine badem, fındık gibi yemişleri ilave ederek hamurunuzu zenginleştirebilirsiniz.

PİŞİRME ÖNERİSİ

Kurabiyelerin katı bir şekilde pişmesini beklemeyin.Hafif yumuşak dokuda kalacaktır.Fakat önemli olan altlarının pişip pişmediğini kontrol etmektir.

NASIL YAPILIR? Fırını 165 dereceye ısıtın.Muzu fazla sulandırmadan çatal yardımıyla ezerek püre kıvamına getirin.Fındık ununu yavaşça ilave edin ve spatula yardımıyla karıştırın.Balı da ilave edin ve hamuru tamamen homojen oluncaya kadar karıştırın.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.Kurabiye hamurunun ele yapışmamasına dikkat edin.Eğer ele fazla yapışıyor ve şekil almıyorsa kıvamına gelinceye kadar fındık unu ilave edebilirsiniz.Fakat bu kıvamı normal kurabiye kıvamıyla kıyaslamayın.Tek kıstas hamurun cıvık olmaması.

Eğer isterseniz bu aşamada kakao ilave edebilirsiniz.Yuvarlayarak tepsiye yerleştirin. Parmak ucunuzla hafifçe bastırarak yassılaştırın.

Porsiyonladığınız kurabiyelerden 2-3 cm daha küçük çaplı bir kapağı kurabiyenin ortasına hafifçe bastırarak şekil verin.7-8 dakika pişirin ve pişmesi için fazlaca renk almasını değil de kurabiyelerin altının pişip pişmediğini kontrol edin.Hafif yumuşak bir kıvamda pişecek ve zamanla sertleşecektir.
21107
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.