Mahmure

Galeri

Yemek

Tatlı Krizleri İçin 10 Leziz Tarif

Güncellenme tarihi: 03.08.2017
Pişirme Gerektirmeyen Protein Bar

MALZEMELER

1 su bardağı yulaf ezmesi

2 tepeleme ölçek çikolatalı protein tozu (markası fark etmez)

1/2 su bardağı pirinç patlağı

4 yemek kaşığı fıstık ezmesi

3 yemek kaşığı bal (agave şurubu ya da toz tatlandırıcı da kullanılabilir)

1 çay kaşığı vanilya ekstresi ya da yarım paket toz vanilya

50 gr. şekersiz çikolata (opsiyonel)

1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı (başka bir sıvı yağ da kullanılabilir)

NASIL YAPILIR?

Fırın tepsisini ya da fırın kabını protein barların yapışmaması ve kolay çıkması için yağlı pişirme kağıdı ile kapla.

Blender’da un haline getirdiğin yulaf ezmesini, protein tozunu ve pirinç patlaklarını bir kapta karıştır.Dilersen yulaf ezmesini bütün olarak da kullanabilirsin.

Üzerine fıstık ezmesi, hindistan cevizi yağı, bal ve vanilyayı ekle.Hepsini iyice karıştır.Eğer karışım çok kuru olduysa çok az miktarda süt ekleyebilirsin.

Hamur haline gelen karışımı fırın kabına eşit olarak bir kaşığın arkasıyla yay ve tepsiyi buzluğa at.

SERVİS ÖNERİSİ

15 dakika sonra buzluktan çıkar ve protein barlarını 4-5 cm kalınlığında dilimle.Çikolatayı benmari usulü, su dolu bir tencerenin içine koyacağın cam bir kasenin içinde erit (cam kase suya değmemeli).

Buzluktan çıkardığın protein barların üzerini çikolata ile süsle ve çikolatanın donması için protein barları buzdolabında 5 dakika daha beklettikten sonra servis et.Afiyet olsun.
12328
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.