Mahmure

Galeri

Yemek

Tatlı Krizleri İçin 10 Leziz Tarif

Güncellenme tarihi: 03.08.2017
Kayısılı Yulaf Topları

MALZEMELER

15 adet kuru kayısı

6 adet hurma

1/2 su bardağı yulaf

2 çay kaşığı tarçın

PİŞİRME ÖNERİSİ

Daha fazla tatlandırmak isterseniz içerisine bal ilave edebilirsiniz. Kayısılarınızı gün kurusu ya da sarı kayısı olarak da tercih edebilirsiniz.

NASIL YAPILIR?

Kuru kayısıları ve hurmaları bir kabın içerisine alın.Yumuşaması için üzerine sıcak su ilave edin ve yaklaşık 10 dakika bekletin.Yumuşayan kayısıları ve hurmaları sudan çıkarın.İyice kurulayın.Hurmaların çekirdeklerini çıkarın.Hurma ve kayısıları blendarın içine alın.İyice ezilmesini sağlayın.Yulafları ilave edin.

Yulaflar ve meyveler homojen bir hal alana kadar karıştırın.Karışımı bir kaba alın ve içerisine tarçın ilave ederek karıştırın.

Bir tepsinin üzerine pişirme kağıdı serin. Karışıma dilediğiniz boyutlarda elinizle şekil verin ve pişirme kağıdı serili tepsinin üzerine dizin.

Buzdolabında yaklaşık 3 saat dinlendirdekten sonra tatlınız hazır!
12012
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.