Mahmure

Galeri

Yemek

Tatlı Krizleri İçin 10 Leziz Tarif

Güncellenme tarihi: 03.08.2017
Granola

İçindeki kuru meyveler, kuru yemişler ve yulafla enerjimizi tavan yapan granola, tarçın ve pekmez ilavesiyle tatlı ihtiyacımızı gideriyor.

MALZEMELER

2 su bardağı yulaf ezmesi

1 çay bardağı ceviz içi

3 yemek kaşığı çiğ kaju fıstığı

1 çay bardağı çiğ badem

1 çay bardağı fındık

4-5 yemek kaşığı vişne kurusu

1 çay bardağı kuru üzüm(çekirdeksiz)

4 yemek kaşığı bal

1/2 su bardağı üzüm pekmezi

1 çay kaşığı tarçın

PÜF NOKTASI

Kullanacağınız kuru yemişlerin çiğ olmasına özen gösterin.

NASIL YAPILIR?

Ceviz içi, fındık, badem ve kaju fıstığını bir buzdolabı poşetinin içine alın.Bir bardak ya da tokmak yardımıyla iri parçalar haline gelinceye kadar kırın.İri parçaladığınız kuru yemişleri bir kabın içine alın.Üzerine yulaf, bal, pekmez ve tarçını ekleyerek güzelce karıştırın.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine ince bir tabaka halinde yayın. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 dakika kadar pişmeye bırakın.10 dakikanın sonunda çıkarıp spatula ya da tahta kaşık yardımıyla güzelce karıştırın.

Aynı işlemi bir kez daha tekrarlayın ve 5 dakika daha pişirin.Çıkarıp karıştırarak oda sıcaklığında dinlendirin.Dinlendikten sonra içine kuru üzüm ve vişne kurusunu ilave edin.

Bir kavanozun içinde saklayabileceğiniz, sabah kahvaltılarında afiyetle tüketebileceğiniz granolanız hazır.
12371
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.