Tarifler...
.
Kuzu incik (6 kişilik)
- 4 adet kuzu incik - 2 adet soğan - 2 diş sarımsak- 1 yemek kaşığı salça- 2 sivri biber- 2 adet domates- 1 adet defne yaprağıYapılışı: Bütün sebzeleri eşit boylarda doğradıktan sonra orta ateşteki bir tencerede soteleyin ve üzerine et ilave edin. Tüm malzemeleri fırın torbasına koyun ve yaklaşık 2,5 saat fırında pişirin.
Kabaklı tavuk mus, domates sosu ile (6 kişilik)
- 2 adet çekilmiş tavuk göğsü- 1 paket krema- 2 adet yumurta beyazı- 2 adet halka halka doğranmış kabak - 2 adet büyük domates - 1 diş sarımsak - 1 yemek kaşığı salça - 1 yemek kaşığı zeytinyağı- Tuz, karabiberYapılışı: Çekilmiş tavuk göğsünü (tavuk kıyması) kaba koyup içine krema, tuz ve karabiber ilave edin. Yumurtanın beyazını kar haline getirip kıymaya ekleyin. Kabakları çok az haşlayıp porselen kaselerin altına ve yanlarına döşeyin. Kıymayı kasenin ortasına koyun ve fırında 20 dakika pişirin. Domatesleri rendeleyin; sarımsak, salça, zeytinyağı, tuz ve karabiber ile pişirip sos haline getirin. Sosu bir servis tabağına koyun. Üzerine fırından çıkan kabaklı tavuğu ters olarak yerleştirin.
Fırında patates (6 kişilik)
- 4 adet patates- 1 paket krema - 2 diş sarımsak - 1 yemek kaşığı tereyağı- Kekik, nane, biberiyeYapılışı: Patatesleri sıcak suda yarım haşlayın ve ince halkalar halinde doğrayın. Tavada yağı eritin; krema, sarımsak, nane, kekik ve biberiye ilave edip patates dilimleriyle karıştırın. Soslanan patatesleri fırın tepsisine dizin ve kızarana kadar fırında pişirin.