Mahmure

Galeri

Yemek

Tarifler...

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Kabaklı tavuk mus, domates sosu ile (6 kişilik)

- 2 adet çekilmiş tavuk göğsü

- 1 paket krema

- 2 adet yumurta beyazı

- 2 adet halka halka doğranmış kabak

- 2 adet büyük domates

- 1 diş sarımsak

- 1 yemek kaşığı salça

- 1 yemek kaşığı zeytinyağı

- Tuz, karabiber

Yapılışı: Çekilmiş tavuk göğsünü (tavuk kıyması) kaba koyup içine krema, tuz ve karabiber ilave edin. Yumurtanın beyazını kar haline getirip kıymaya ekleyin. Kabakları çok az haşlayıp porselen kaselerin altına ve yanlarına döşeyin. Kıymayı kasenin ortasına koyun ve fırında 20 dakika pişirin. Domatesleri rendeleyin; sarımsak, salça, zeytinyağı, tuz ve karabiber ile pişirip sos haline getirin. Sosu bir servis tabağına koyun. Üzerine fırından çıkan kabaklı tavuğu ters olarak yerleştirin.
3/2
5601
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.