Mahmure

Galeri

Yemek

Tadı damaklarda kalan hamsili lezzetler

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Hamsi Köftesi

Malzemeler:

1 kg hamsi

1 su bardağı ekmek içi

2 adet yumurta

1 demet maydanoz

1 kaşık un

Kızartmak için sıvıyağ

Tuz, karabiber

Yapılışı: Hamsiler temizlenip yıkanır ve kılçıkları çıkarılır. Çok az su ile hafif haşlanır. Suyu süzdürülür. Hamsilerin içine ufalanmış ekmek içi, kıyılmış maydanoz, yumurtalar, tuz, karabiber konup yoğrulur.Yumurta büyüklüğünde parçalar alıp köfte şekline getirilir.Una bulayıp kızgın yağda kızartılır. Kağıt peçete üzerine çıkarılıp, sıcak servis yapılır.
9199
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.