Mahmure

Galeri

Yemek

Tadı damaklarda kalan hamsili lezzetler

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Hamsili İçli Tava

Malzemeler:

1 kg hamsi

1/2 kg pirinç

3 baş orta boy soğan

2 kahve fincanı kuş üzümü

1 tatlı kaşığı karabiber

1,5 kahve fincanı çam fıstığı

1 su bardağı ayçiçek yağı

Yeteri kadar tuz

300 gr tereyağ

Yapılışı: İnce ince doğranmış soğanlar 1/2 su bardağı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavrulur. İyice yıkanmış ve süzülmüş pirinç, çam fıstığıyla birlikte soğanın içine katılır. 2-3 dakika kavrulduktan sonra, 3 su bardağı sıcak su ve yağ katılır. Tencerenin kapağı örtülerek pilav pişirilir. Diğer tarafta hamsiler kılçıklarından ayrılarak fileto haline getirilir.

Hamsilerin yarısı tavaya bir sıra dizilir. Pişen ve henüz dinlendirilmemiş durumdaki pilava kuş üzümü katıldıktan sonra, pilav hamsilerin üstüne boşaltılır. Pilavın üstüne de kalan hamsiler dizildikten sonra, çok hafif ateşte alt üst edilerek kızartılır. Sonra ters çevrilerek servis tabağına boşaltılır ve sıcak servis yapılır.
9214
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.