Mahmure

Galeri

Yemek

Tadı damaklarda kalan hamsili lezzetler

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Hamsili Pilav

Malzemeler:

½ kilo kılçığı ayıklanmış hamsi

2 baş soğan

1 paket margarin

4,5 su bardağı pirinç

3 yemek kaşığı dolma fıstığı

2 yemek kaşığı kuş üzümü

4 su bardağı su

Tuz

Yapılışı: Dolma fıstığını yağda kavurun. Kuş üzümü ilave edin. Soğanları ince ince doğradıktan sonra yağda kavurun. 4 bardak suyu ilave edin. Su kaynadıktan sonra pirinci ekleyin. Pirinç piştikten sonra bir tepsiye bir kat hamsi dizin. Tepsiye dizdiğiniz hamsilerin üzerine pişirdiğiniz pilavı yayın. Pilavın üzerine bir kat daha hamsi dizdikten sonra fırında pişirin. Hamsiler kızardıktan sonra fırından alın. Servis yapın.
9202
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.