Mahmure

Galeri

Yemek

Soğuklar gelmeden hazırlığınızı yapın...

Güncellenme tarihi: 31.10.2016
Tarhana

Gerekli Malzemeler:

500 gr kırmızı etli biber

500 gr soğan

750 gr domates

1 demet maydanoz

1 demet dereotu

750 gr süzme yoğurt

Yarım çay bardağı tuz

2 yemek kaşığı kırmızı pul biber

Un

Hazırlanışı:

Biber, soğan ve domatesleri mutfak robotundan geçirin. Geniş bir kaba alın. Maydanoz ve dereotunu ince kıyın. Yoğurt, tuz ve pul biberi ekleyip karıştırın. Aldığı kadar unu ilave edip sert bir hamur yoğurun. Üzerini bezle kapatıp ılık bir yerde ekşimeye bırakın, iki gün sonra karışım su bırakacak. İlk günkü kıvamına gelmesi için un ilave ederek tekrar yoğurun. Hamurun ekşimesi yaklaşık 12 gün sürecek. Her sabah su bırakıp bırakmadığını kontrol edin. Su bırakırsa un ilave ederek yoğurun. Su bırakmadığı zaman tarhananız oldu demektedir.

Hamuru mümkün olduğu kadar parça parça koparıp kuru ve ılık bir yerde temiz bir bezin üzerine yayın. İlk ıslaklığı geçtikten sonra daha küçük parçalara ayırın. İki gün sonra mutfak robotundan geçirin ya da elinizle ufalayın. Bez torbada güneş görmeyen bir yerde muhafaza edin.
61589
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.