Mahmure

Galeri

Yemek

Sofranızda çıtır çıtır börekler...

Karper peynirli börek

Malzemeler:

1.5 su bardağı un, 2 çorba kaşığı sıvıyağ, Yarım paket kabartma tozu, 1 su bardağı su, Tuz. İç malzeme: 4 patates, 12 karper peynir, 4 dal maydanoz, 3 dal taze soğan, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, tuz, karabiber. Üzeri için: 1 yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı su.

Hazırlanışı:

Un, sıvıyağ, kabartma tozu, 1 tutam tuz ve suyu çukur bir kapta karıştırıp yoğurun. Hamuru top şeklinde kapatıp üzerini nemli bir bezle örtün ve 30 dakika dinlendirin. Patatesleri soyup haşlayın ve püre haline getirin. Maydanoz ve taze soğanı yıkayıp kıyın. Sıvıyağ, tuz ve karabiberle birlikte püreye ekleyip karıştırın. Hamurun üçte ikisini ayırıp merdaneyle kalıptan biraz büyük olacak şekilde açın. Kalıbı yağlayıp hamuru içine yerleştirin. Üzerine püreli karışımı yayıp karper peynirleri yerleştirin. Kalan hamuru kalıp büyüklüğünde açıp peynirlerin üzerine kapatın. Alttaki hamurun taşan kenarlarını içe doğru kıvırın. Yumurta sarısını su ile çırpıp böreğin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında pişirin. Sıcak servis yapın.
28958
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.