Mahmure

Galeri

Yemek

Sofranızda çıtır çıtır börekler...

Su böreği

Malzemeler:

Hamur için: 4.5 su bardağı un, 3 yumurta, 1 tatlı kaşığı sıvıyağ, Yarım tatlı kaşığı sirke, 1 çay kaşığı tuz. Hamuru açmak için: 1 su bardağı un, 1,5 su bardağı buğday nişastası. İç malzeme: 200 gr ufalanmış beyazpeynir Hamur araları için: 200 gr tereyağı, 1.5 su bardağı ılık süt, 3 yumurta, 150 gr rendelenmiş kaşarpeyniri.

Hazırlanışı:

Unun ortasını havuz gibi açıp süt, tuz, yoğurt ve yumurtaları ilave edin. Kulak memesinden biraz daha sert bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun. Hamuru 8 parçaya bölüp elinizle yuvarlayarak beze haline getirin. Peyniri ufalayın. Maydanozu kıyıp peynirle karıştırın. Eritilmiş tereyağı, yumurta sarıları ve sütü çırparak sosu hazırlayın. Hamur bezelerini unlanmış zeminde, nişasta serperek merdaneyle ince yufkalar halinde açın. Geniş bir tencereye su doldurup kaynatın. Yufkaları birer birer kaynamakta olan suya batırıp çıkarın ve hemen soğuk suya atın. Parçalanmamasına dikkat ederek sudan çıkarın. Aralarına hazırladığınız sostan sürerek 4 yufkayı yağlanmış tepsiye döşeyin. Peynirli karışımı üzerine yayın. Kalan yufkaları da aynı şekilde tepsiye döşeyin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak olarak servis yapın.
29120
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.