Mahmure

Galeri

Yemek

Sofranızda çıtır çıtır börekler...

Pazılı börek

Malzemeler: 4 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 yumurta sarısı, 3 çorba kaşığı yoğurt, 250 gr margarin, 1 çay kaşığı tuz. İç malzeme: 150 gr labne peyniri, 100 gr lor peyniri, 300 gr haşlanmış pazı, 1 tutam tuz. Üzeri için: 1 yumurta sarısı, 2 çorba kaşığı sıvıyağ, 2 çorba kaşığı susam.

Hazırlanışı:

Oda ısısında yumuşatılmış margarin, tuz, kabartma tozu, yoğurt ve yumurta sarısını hamur yoğurma kabında karıştırın. Unu azar azar yedirerek ekleyip yoğurun. Hamuru bir büyük diğeri daha küçük 2 bezeye ayırın. Üzerlerini temiz bir bezle örtüp 20 dakika bekletin. Pazıyı doğrayın. Labne, lor peyniri ve tuzu ekleyip harmanlayın. Bezeleri unlanmış zeminde merdane ile açın. Dikdörtgen fırın kabını yağlayın. Açtığınız büyük hamuru yağlanmış kaba kenarları dışa taşacak şekilde yayın. Hazırladığınız iç malzemeyi ekleyip üzerini küçük hamurla kapatın. Dışa sarkan hamurları içe doğru kıvırın. Sıvıyağ ve yumurta sarısını bir kapta karıştırıp hamurun üzerine sürün. Susam serpip baklava dilimleri şeklinde kesin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Dilimleyerek sıcak veya soğuk servis yapın.
29121
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.