Mahmure

Galeri

Yemek

Sofraları şenlendirecek bayram mönüsü

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Etli dolma

Malzemeler:

1 dizi dolmalık kuru patlıcan, 10-12 dolmalık kuru biber (Antep biberi), 2-3 iri soğan, 1 baş sarımsak, 2 su bardağı pirinç, 400 gr satır kıyması (koyun kaburga kısmından, iri çekilmiş, yağlı), 2 çorba kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı karabiber, tuz.

Hazırlanışı:

Geniş bir tencerede bol su kaynatın. İçine biraz da tuz atın. Su fokur fokur kaynayınca patlıcanları atın. 8-10 dakika, hafif yumuşayana kadar haşlayın. Kevgirle sudan alın. Ateşi kapatın. Kuru biberleri de suya koyun, yumuşayana kadar bekletip çıkarın. Soğanla sarımsağı incecik kıyın. Pirinci yıkayıp süzün; kıyma, salça, tuz, karabiber ve 1 çay bardağı suyla karıştırarak harcını hazırlayın. Bu harcı gevşek kalacak şekilde sebzelere doldurun. Tencereye birbirinin ağzını kapatacak şekilde yerleştirin. Dolmaların açılmaması için geniş bir tabağı ters çevirerek dolmaların üzerine kapatın (veya dolma taşı yerleştirin). Üstüne çıkacak kadar su ilave edin. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin. Üstünden tabağı (veya dolma taşını) alın. Yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Suyunu süzerek servis yapın.

NOT:

Patlıcanları haşlarken suyuna birkaç yaprak reyhan ilave ederseniz, nefis bir koku ve lezzet elde edersiniz. Yukarıdaki harcı kullanarak bu dolmayı mevsimine göre taze sebzelerle de yapabilirsiniz.
50439
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.