Mahmure

Galeri

Yemek

Sofraları şenlendirecek bayram mönüsü

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Ezogelin çorbası

Malzemeler:

1,5 çay bardağı kırmızı mercimek, yarım çay bardağı pirinç, 1 kahve fincanı bulgur, 1 çorba kaşığı un, 50 gr sıvıyağ, 2 çorba kaşığı domates salçası, 8 su bardağı et suyu, pul biber, nane, tuz.

Hazırlanışı:

Sıvıyağın bir kısmını bir tencereye alıp kısık ateşte kaynatın. Unu ilave edip tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. Salçayı 2 kaşık suyla sulandırıp una ilave edin. Et suyunu azar azar yedirerek ekleyin; kaynayıncaya kadar pişirin. Mercimek, pirinç ve bulguru ayıklayıp yıkayın, kaynamakta olan et suyuna ilave edin. Tuz serpip mercimek, pirinç ve bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin. Kalan sıvıyağı bir tavada eritin. Pul biber ve naneyi ilave edip kavurun. Çorbanın üzerine gezdirip, sıcak olarak servis yapın.
50511
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.