Mahmure

Galeri

Yemek

Sofralarda deniz etkisi

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
BALIK ÇORBASI

Malzemeler
1 adet orta boy balık (kırlangıç, levrek ya da mezgit) 1’er adet havuç, patates, soğan ve yapraklı kereviz 1 diş sarımsak 2 litre su Yarım demet maydanoz 2 tatlı kaşığı tuz 1 adet limonun suyu 1 adet yumurta 2 çorba kaşığı mısır nişastası 1 çorba kaşığı krema 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber 1 çorba kaşığı tereyağı

Balığı iyice yıkayın. Tuz ve sebzelerle birlikte, 2 litre suda haşlayın. Süzgeçten geçirin. Balığı soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde yumurta, limon suyu, nişasta ve kremayı mikserle çırpın. Bu karışımı, ılıttığınız balık suyuna dikkatlice katın. Karıştırarak kaynama noktasına getirin. Ayıkladığınız balıkları ilave edin. Eritilmiş tereyağı ve kırmızıbiberi çorbanın üzerine gezdirip, sıcak olarak servis yapın.
35600
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.