Mahmure

Galeri

Yemek

Sizin için seçtiğimiz meyve tatlıları!

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Çilekli tiremisu

Malzemeler:

1 adet sade pasta keki
1 çay bardağı süt
3 çorba kaşığı çilek reçeli

Kreması için:

2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı şeker
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 paket labne peynir
200 gram çilek

Hazırlanışı:

Öncelikle kremayı yapmak için tencereye yumurta sarısı, un, şeker ve sütü koyup karıştırın. Ocak üzerinde koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan alın, içine labne peyniri koyup karışıma yedirin ve soğumaya bırakın. Bu arada süt ve çilek reçelini bir kâsede karıştırın. Kekin iki katını da bu sütle ıslatın. Bir kat kekin üzerine kremadan 5-6 kaşık dökün. Çileklerden dilim yapıp üzerine dizin. İkinci katı da üzerine kapatıp kalan kremanın tamamını üzerine başaltın. Çileklerle süsleyip soğuk olarak servis yapın.
135373
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.