Mahmure

Galeri

Yemek

Sizin için seçtiğimiz meyve tatlıları!

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Vişneli su muhallebisi

Malzemeler:

2 su bardağı su
2 su bardağı süt
yarım su bardağı nişasta
1 su bardağı toz şeker

Vişne sosu için:

1 su bardağı çekirdeksiz vişne
1 yemek kaşığından az nişasta
3-4 yemek kaşığı toz şeker

Hazırlanışı:

Tencereye 2 su bardağı sütü ekleyin, üzerine yarım su bardağı nişastayı dökün ve nişata eriyinceye kadar karıştırın. Su ve şekeri ekleyerek ocağa alın. Muhallebi koyu bir kıvam alıncaya kadar orta ateşte karıştırarak pişirin. Borcamı ya da kâseleri su ile ıslatın. Islak kâselere muhallebiyi paylaştırın. Oda sıcaklığına gelinceye kadar tezgâhta bekletin. Vişne sosu için vişneleri, şekeri ve nişastayı ocağa alın, vişnelerin suyu az ise 3-4 yemek kaşığı su ekleyin. Kısık ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin ve soğumaya bırakın. Buzdolabında 2 saat daha dinlendirdikten sonra, servis yapmadan hemen önce servis tabağına kâseyi ters çevirin vişne sosu dökerek servis yapın.
135393
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.