Mahmure

Galeri

Yemek

Sizin için seçtiğimiz meyve tatlıları!

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Elma tatlısı
Malzemeler:

1 kg ufak sulu Amasya elması
3 adet karanfil
3 kahve fincan toz şeker
100 gr kaymak

Hazırlanışı:

İyice yıkanıp, soyulan elmaların çekirdekleri bir kabak oyacağı yardımı ile elmaların şekli bozulmadan çıkarılır (elmalar bütün kalmalıdır). Elmaların ortasına yarım kahve fincanı şeker konularak iki parmak suda, ağır ateşte yaklaşık 25 dakika pişirilir. Pişerken suyuna karanfil katılır. Soğuduktan sonra elmaların ortasına kaymak konularak servis yapılır.
135469
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.