Mahmure

Galeri

Yemek

Sıra dışı patlıcanlı lezzetler

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Zeytinyağlı baby patlıcan Malzemeler 6 adet baby patlıcan 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 su bardağı su 1 adet soğan, ince doğranmış 1 adet domates, doğranmış 1 adet sarımsak, ince kıyılmış 2 adet sivribiber, ince kıyılmış Ayçiçeği yağı

Yapılışı: Fırını 200 derece ısıtın. Bir tavada patlıcanları az yağda biraz kızartın. Başka bir tavaya az yağ koyun, soğan, sarımsak, biberleri, ardından domatesleri fazla pişirmeden soteleyin. Isıya dayanıklı cam bir tabağa patlıcanları dizin. Ortasını yarın ve karışımları tüm patlıcanlara bölüştürün. Bir kapta bir su bardağı suda salçayı eritin. Patlıcanların üzerinde gezdirerek dökün. Isıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin. Ilık veya soğuk servis yapın.
69675
YORUMLAR

kuru patlıcan dolmasını sevmiyorum...........

asena 30.08.2010 11:29:54

dolma ya çok yağ komadımı o pirince göre çok ilgimi çekmedi kusura bakmayın

munevversoydemir 27.06.2010 19:46:13
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.