Mahmure

Galeri

Yemek

Şimdi aşure yapmak lazım!

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Pirinçli Aşure

Malzemeler:

Yarım kilo aşurelik buğday

1/2 su bardağı pirinç

1,5 su bardağı nohut

1 su bardağı kuru fasulye

2 avuç mısır

250 gr kuru incir

250 gr kuru kayısı

100 gr kuru üzüm

1 portakalın kabuğu

50 gr kuş üzümü

50 gr tuzsuz fıstık içi

9 su bardağı toz şeker

4-5 adet karanfil

Yarım su bardağı gül suyu

Fındık fıstık, nar, tarçın, üstünü süslemek için...

Yapılışı: Tüm malzemelerinizi öncelikle ayıklayın ve bolca yıkayarak işlemlere başlayın. Bir gece önce buğdayı yıkayın ve üstüne su ekleyin. Pirinci de yıkayın ve ıslatın. Kuru fasulye, nohudu yine yıkayıp ayrı kaplarda ıslatın sabaha kadar üstlerini geçen suyun içinde beklesinler. Kuru kayısı, kuru incir, portakal kabuğu ve elmayı ayıklayıp tavla zarı boyutunda doğrayın. Büyükçe bir tencerede yeterince su kaynatın. (başka bir yerde yine kaynar suyu hazır bekletin. Gerekirse ilave edersiniz) Kaynayan suya buğdayları ilave edin ve pişmelerini bekleyin. Diğer tarafta nohut, mısır ve fasulyeleri haşlayın pişince onlarıda buğdaya ekleyin. Gerekirse su ilave edin. Karanfilleri ekleyin. Sırasıyla zor pişenden kolay pişene doğru incir ve şeker hariç bütün malzemeleri ekleyin. İnciri ekleyin ve toz şekeri ekleyin. Biraz daha kaynatın ve şekerinin tadına bakın. Sıcakken az şekerli gibi gelebilir bu sizi yanıltmasın. Sıcakken kaselere boşaltın ve üstünü süsleyin.
3/3
12743
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.