Mahmure

Galeri

Yemek

Şimdi aşure yapmak lazım!

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Az Malzemeli Aşure

Malzemeler:

Yarım su bardağı kuru fasulye

1,5 su bardağı aşurelik buğday

12-14 adet kuru kayısı

Yarım su bardağı nohut

Yarım su bardağı kuru üzüm

1 su bardağı yer fıstığı

9 veya 10 adet kuru incir

2 adet elma

1 adet küçük ayva

2 su bardağı şeker

1 su bardağı iri çekilmiş fındık içi

Tarçın

Yapılışı: Nohut ve kuru fasulyeyi 1 gece önceden aynı kapta ıslatın. Daha sonra suyunu süzüp, düdüklü tencereye aktarın. Üzerini iki parmak geçecek şekilde su ekleyip kaynatın. Buğdayları yıkadıktan sonra suyunu süzün. Sıcak su ile akşamdan ıslatın. Bir tencereye aktarın. Buğdayların üzerine dört parmak geçecek şekilde soğuk su ile yumuşayana kadar kaynatın. Kayısı, üzüm ve inciri çöplerini ayıklayın ve yıkayın. İncirleri ve kayısıları tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Bir tencereye kayısı, incir ve üzümleri aktarın ve bunların üzerlerini iki parmak geçen soğuk su ile kaynatın.

Büyükçe bir tencereye kaynatılmış nohut ve fasulyeyi, buğdayı ve kuru meyveleri sularıyla beraber aktarın. Ayvaları tavla zarı büyüklüğünde doğrayıp ekleyin. Suyu yeterli değilse yeterince kaynamış su ilave edin. Tencerenin altını orta hararetli ateşe getirin. Kaynamaya başlayınca şekerini ilave edin. Biraz daha kaynatın. Altını kapatın. Tavla zarı büyüklüğünde doğranmış elmaları ve yer fıstığını ilave edin. Kaselere boşaltın ve tarçın-fındık karışımıyla süsleyin.
3/2
12820
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.