Mahmure

Galeri

Yemek

Şimdi aşure yapmak lazım!

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Klasik Aşure

Malzemeler:

20 su bardağı su

2 su bardağı buğday

Yarım su bardağı nohut

1 fincan fındık içi

1 fincan kabuklu fıstık içi

2 fincan ceviz içi

Yarım su bardağı kuru fasulye

2 portakalın kabuklarının rendesi

6 kuru incir

2 su bardağı süt

7 su bardağı toz şeker

1 su bardağı kuru üzüm

8 kuru kayısı

2 su bardağı gül suyu

Yapılışı: Akşamdan buğdayı, nohudu ve kuru fasulyeyi ayrı kaplarda ıslatın. Sabah sularını süzerek 20 bardak suda buğdayları iyice yumuşayana kadar pişirin. Diğer tarafta fasulye ve nohudu haşlayın ve pişmiş buğdayla karıştırın. Ceviz dışındaki tüm malzemeleri içine katın. Kayısı ve incirleri birkaç parçaya doğrayın. Tüm malzemeler pişince ateşten alın ve karıştırarak kaselere paylaştırın. Ceviz, fındık badem ve nar taneleriyle süslenir.
3/1
12813
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.