Mahmure

Galeri

Yemek

Sıcak yaz günlerine özel dondurma tarifleri

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Karamel soslu dondurmalı profiterol

6 Kişilik

Hamuru için gerekli malzemeler:

1,5 su bardağı su

100 gr tereyağı

1 su bardağı un

4 yumurta

Dolgusu için:

1 paket cevizli dondurma

1 paket kaymaklı dondurma

Üzeri için:

Karamel sosu, çikolata sosu

Hazırlanışı:

Su ve tereyağını tencerede kaynatın. Unu ilave edip hızlıca karıştırın. Yoğun bir hamur haline geldikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın, iyice soğuduktan sonra yumurtaları teker teker kırarak (çırpıcı veya kaşık yardımıyla) hamura yedirin. Hamuru krema sıkma torbasına doldurun. Profiterol hamurlarını ceviz büyüklüğünde olacak şekilde yağlı kağıda sıkın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Soğuyunca aralarını açıp dondurmalardan paylaştırıp servis tabağına alın. Üzerine karamel sosu ve çikolata sosu gezdirip servis yapın.
41543
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.