Mahmure

Galeri

Yemek

Selanik lezzetlerine bayılacaksınız!

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Selanik Gevreği

Malzemeler:

* 4 adet yumurta
* 4 su bardağı un
* 1,5 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı sıvı yağ
* 1 su bardağı kıyılmış ceviz
* 2 çay kaşığı anason
* 1 yemek kaşığı sirke
* Yarım paket kabartma tozu

Hazırlanışı:

Çukur bir kapta yumurtaları, şekeri, sıvı yağı, cevizi ve anasonu iyice karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyerek, sirke ve kabartma tozunu ilave edin. Yumuşak bir hamur yapın. Hamuru yağlanmış fırın tepsisine yayın. 170 derecedeki orta ısılı fırında pembeleşinceye kadar kızartın. Tepsiyi fırından alarak hamuru 2 cm kalınlığında dilimler halinde kesin. Tepsiye tekrar dilimleri sıralayın. 15 dakika daha fırınlayın. Biraz kuruduktan sonra fırından alıp soğumaya bırakın.
16295
YORUMLAR

kavala mutlaka denemelisiniz diyorum harika bişey

kurabiye 17.11.2009 10:32:32
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.