Mahmure

Galeri

Yemek

Selanik lezzetlerine bayılacaksınız!

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Yunan Kurabiyesi (Kavala)

Malzemeler:

* 1 paket yumuşamış margarin
* 1 su bardağı pudra şekeri
* 1 küçük çay bardağı sıvıyağ
* 1 su bardağı bütün veya ikiye ayrılmış badem
* 1/2 paket kabartma tozu
* Üzeri için pudra şekeri
* 5 su bardağı un (ben bu kadar kullandım ama unun hepsini birden koymayın kıvamına göre ayarlayın)

Hazırlanışı:

Yumuşamış margarini sıvıyağı ve pudra şekerini iyice karıştırıyoruz. Sonra unu ve kabartma tozunu ilave edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Bademleri teflon bir tavada çıt çıt sesi gelene kadar ve kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Ilınan bademlerimizi de hamurumuza ekliyoruz. Sonra hamuru resimde gördüğümüz gibi ya bardakla ay şeklinde kesip ya da ay çöreği gibi şekil verip, yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz. Önceden ısıttığımız fırında üzeri kızarmadan pişiriyoruz. Üzeri beyaz olacak fırını kapatıp kurabiyelerin içini çekmesini bekliyoruz. Ilıkken üzerine pudra şekeri eliyoruz.......
16085
YORUMLAR

kavala mutlaka denemelisiniz diyorum harika bişey

kurabiye 17.11.2009 10:32:32
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.