Mahmure

Galeri

Yemek

Şanlıurfa yemek geleneği

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Yumurtalı Köfte

Malzemeler:

2 su bardağı köftelik bulgur

7 yemek kaşığı kırmızı biber

1 çay kaşığı tarçın

1 çay kaşığı kara biber

4 yumurta

2 yemek kaşığı salça

4 yemek kaşığı sade yağ

8-10 adet yeşil soğan

1 adet maydanoz

2 kuru soğan

1 adet maydanoz

2 kuru soğan

1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı: Soğan ve maydanoz yıkanır, incecik doğranır, bir tarafa konur. Kuru soğan solulup yıkanır, incecik doğranır. Bir tepsiye bulgur, tuz, Urfa İsotu (kırmızıbiber), kara biber, tarçın, salça, doğranmış kuru soğan konur, çok az su ile yumuşayıncaya kadar yoğrulur. Yumurtalar bir kaba kırılır, çarpılır, Yağ bir tavaya alınır, kızartılır yumurtalar bu yağa alınıp pişirilir. Köfteye doğranmış maydanoz, soğan karışımı dökülüp ezilir. En son olarak yumurtalar karışıma eklenip servis tabaklarına alınır. Turp, marul, domates, salatalık ile beraber servis yapılır.

Not: Yoğurma işlemi bulgurlar birbirini tutuncaya kadar yapılmalıdır.
15285
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.