Galeri

Şanlıurfa yemek geleneği

Güncellenme tarihi:
Kabak Oturtma

Malzemeler:

1,5 kg. taze kabak

1 su bardağı yoğurt

½ kg. orta yağlı koyun kıyması

4 diş sarımsak

1 kaşık Urfa yağı

2 su bardağı kızartmak için sıvı yağ

2 tatlı kaşığı tuz.

Hazırlanışı: Kabaklar yıkanıp yuvarlak yuvarlak doğranır, üzerine tuz serpilip süzgeçte bekletilir, sulanması sağlanır. Bir tavaya kıyma konur, yarım su bardağı su eklenip pişirilir. Daha sonra bir kaşık yağ konup kıyma kavrulur, karabiber eklenip karıştırılarak bir tarafa alınır. Bir tavaya sıvı yağ konulur kızdırılır, kabakların iki yüzü kızartılır. Kenarlı bir tavaya dizildikten sonra kavrulmuş kıyma, dizilmiş olan kabaklar üzerine serilip yarım bardak su ile 10-15 dakika pişirilir. Sarımsaklar soyulup tuzla iyice dövülerek yoğur da katılır. 5 Yemek sarımsaklı yoğurtla servis yapılır.
Yayın tarihi: 04.01.2010
16252
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.