Mahmure

Galeri

Yemek

Şanlıurfa yemek geleneği

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Tepsi Kebabı

Malzemeler:

6 adet kebaplık patlıcan

750 gr orta yağlı koyun kıyması

3 adet domates

Biraz karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı: Patlıcanlar yıkanır, üç parmak kalınlığında yuvarlak parçalara bölünür. Et geniş bir kaba konur, sadece tuz ve bir yemek kaşığı su katılarak iyice yoğrulur. Çok yoğurmanız gerekiyor. Et, daha sonra orta büyüklükte bir tepsiye alınır, kenarından başlayarak bir patlıcan biraz et konarak tepside iki veya üç sıra şeklinde dizilir. Domatesler, ikiye bölünüp tepsinin ortasına yerleştirilir. Tepsi fırında patlıcanların üstü sertleşinceye ve kabukları iyi ayrılacak şekle gelene kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır. Not: Domates istenmediği takdirde tepsinin tamamı patlıcan ve etle doldurulur.
15284
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.