Mahmure

Galeri

Yemek

Şanlıurfa yemek geleneği

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Urfa’nın Kıymalı Semsek Böreği

Malzemeler:

1/2 kg yemeklik kıyma

1 orta boy kuru soğan

Bir tutam tuz

Karabiber

Tarçın

Maydonoz

Kişi sayısına göre hamur için: un, su, tuz ve1 kaşık sıvı yağ

Hazırlanışı: Kıyma güzelce kavrulurken içine ince kıyılmış kuru soğan, baharatlar ve tuz konur. Kavurma işlemi bitince kapatılır, ince kıyılmış maydanoz ilave edilir. Hamur hazırlanır; merdaneyle açılabilecek çok sert veya yumuşak olmayan bir hamur olması lazım. Daha sonra küçük yumaklar yapılır ve kahvaltı tabağı kadar biraz daha küçük şekilde açılır. Soğumuş olan kıymadan yeteri kadar ortasına koyduktan sonra poğaça şeklinde kapatılır. Hepsi bitince kızgın yağda kızartılır.
15306
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.