Galeri

Şanlıurfa yemek geleneği

Güncellenme tarihi:
Urfa'nın Patlıcanlısı

Malzemeler:

500 gr. yağlı kıyma

8 adet patlıcan

1 çay kaşığı karabiber

4 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı: Patlıcanları yıkayıp uç kısımlarını kesin, uzunluğuna göre 3'e ya da 4 parçaya bölün ve tuzlu suda bekletin. Kıymaya karabiber ve tuz koyup yoğurun. Kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizi arada suya batırarak yuvarlaklar yapın.

Kalın kebap şişlerine sırayla bir patlıcan ve bir köfte dizin. Kömür ızgarada köfteler pişene kadar yavaş yavaş çevirerek pişirin. Közlenmiş yeşil biber, domates ve lavaş ekmeğiyle servis yapın.
Yayın tarihi: 04.01.2010
16126
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.