Galeri

Şanlıurfa yemek geleneği

Güncellenme tarihi:
Haşhaş Kebabı

Malzemeler:

1/2 kg yağsız kıyma

Tuz

Hazırlanışı: Kıyma ile tuz bir kapta iyice yoğrulur. Karışımından bir miktar alınıp, kebap şişine eze eze saplanır. Şişler, önceden hazırlanan mangal ateşine dizilir, yavaş yavaş çevrilerek her tarafının iyice pişmesi sağlanır. Pişen haşhaş kebapları ateşten alınarak, şeklini muhafaza edecek şekilde şişlerden bir tabağa çekilir.İnce doğranmış maydanoz, yeşil soğan (yeşillik) karışım ile dürüm yapılarak sıcak yenir.
Yayın tarihi: 04.01.2010
16241
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.