Mahmure

Galeri

Yemek

Sağlıklı ve hafif yemek tarifleri

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Mantarlı köfte ve kabak cips
Ekmeksiz köfte yapmak için çözüm yolları arandığında kavrulmuş mantar çok lezzetli bir seçenektir. Mantar, baskın olmayan ancak kendine bas tadı ile köftenin içinde dengeli bir yumuşaklık sağlar. Kabağı ise biç böyle yemediniz. Bu tarifle kabakla yeniden tanışmakta olduğunuzu düşünebilirsiniz.

2 kişilik
Kışı başı kalori değeri: 286 kalori
Kişi başı yağ miktarı: 13,7 gram

Malzemeler:
200 gr beyaz mantar, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 200 gr yağsız dana kıyması, 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz, 1 adet kuru soğan, Tuz, karabiber, 400 gr kabak

Yapılışı:
• Mantarları temizleyip ince ince doğrayın ve zeytinyağı ile birlikte tavada kavurun. Tuz ve karabiber ile karıştırıp soğumaya bırakın.
• Soğanı rendeleyin. Kıyma, tuz, karabiber, maydanoz ve mantarları karıştırıp köfteler hazırlayın. Yapışmaz yüzeyli tavada pişirin.
• Kabakları kabuğunu soymadan fırçalayarak temizleyin ve kâğıt havlu ile kurulayın. Parmak kalınlığında doğrayın.
• Kalın tabanlı bir çelik tavayı boş olarak ateşe oturtun, iyice kızmasını bekleyin. Kabakları kızgın boş tavaya atıp silkeleyerek 1O dakika pişirin. Servis tabağına alır almaz, üzerine tuz serpip karıştırın. Köftelerle birlikte servis yapın.
86653
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.