Mahmure

Galeri

Yemek

Sağlıklı ve hafif yemek tarifleri

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Kabak Tadı Vermeyen Kabak Yemeği
Besleyici özellikleri ve kilo kontrolü yapılmak istendiğinde düşük kalorisi, yoğun lifli yapısı, ödem çözücü özellikleri ile diyetimize çok önemli destek sağlayan kabak ile lezzetli bir tarif.

4 kişilik
Kışı başı kalori değeri: 257 kalori
Kişi başı yağ değeri: 10.25gr

Malzemeler
1.5 kg kabak, Tuz, karabiber, pul kırmızıbiber, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 200 gr yağsız kıyma, 2 adet büyük soğan, 4 diş sarımsak, 4 -6 adet küp küp doğranmış domates, 1 yemek kaşığı sirke, 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz

Yapılışı
• Kabakları sert bir fırça ile fırçalayarak akan suyun altında iyice yıkayın ve tamamen kuruyana kadar süzülmeye bırakın. Pişerken pörsümemesi için yıkama suyunun tamamen kurumuş olması önemlidir.
• Temiz ve kuru haldeki kabaklan küpler halinde doğrayın. Bir fırın kabına koyun ve tuz, karabiber, kırmızıbiber ve zeytinyağı ile karıştırın. Önden ısıtılmamış soğuk fırına koyun. Fırını 150°C ısıtın. 1 saat pişirin. İlk yarım saatin sonunda fırını açarak tüm malzemeyi kaşıkla karıştırın.
• Soğanları ve 2 diş sarımsağı temizleyip ince ince kıyın. Tuz, karabiber ve kıyma ile birlikte tencereye koyup karıştırarak kavurun.
• Domates, sirke, 2 diş temizlenmiş doğranmış sarımsak, tuz ve karabiberi bir tencerede kaynatıp sosu hazırlayın.
• Kabakları servis tabaklarına bölüştürün, üzerine kıymalı harç ve domatesli sos ekleyip maydanoz serpin.
86642
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.