Mahmure

Galeri

Yemek

Sağlıklı ve hafif yemek tarifleri

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Ev yapımı tavuk salamı
Kolay hazırlanan bu nefis tavuk salamını ince dilimleyerek sabah kahvaltısında, biraz daha kalın dilimleyerek normal öğünlerde servis yapabilirsiniz

8 -1O kişilik
Kişi başı kalori değeri: 244 kalori
Kişi başı yağ miktarı: 7.75 gr

Malzemeler:
2 diş sarımsak, Tuz, karabiber, 1 adet yumurta, 4 dilim kepekli ekmek, 1,5 kg yağsız tavuk eti

Yapılışı
• Sarımsakları ezin ve havanın içinde biraz tuz ile ezip püre haline getirin. Kıyılmış maydonozu ekleyip ezmeye devam edin. Üzerine yumurtayı kırın, bolca karabiber, zeytinyağı ve yarım su bardağı su ekleyin.
• Ekmek dilimlerini mutfak robotuna koyup kıyın. Tavuk etlerini yıkayın ve mutfak havlusu ile iyice kurulayın. Makinedeki ekmeklerin üzerine koyup iri parçalar halinde kıyın.
• Tüm malzemeyi derin bir kapta karıştırın yapışmaz yüzeyli bir somun şeklinde ekmek pişirme kabının içine bastırarak yerleştirin.
• 180'C ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin. Soğumasını bekleyip dilimleyerek servis yapın.
86603
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.