Mahmure

Galeri

Yemek

Sağlık ve lezzetin buluştuğu kepekli tarifler

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Kepekli poğaça

Malzemeler:

• 1 yumurta, • Bir su bardağından 1-2 parmak eksik zeytinyağı, • 1 su bardağı yoğurt, • Aldığı kadar kepekli un, • 1 paket kabartma tozu, • Tuz. İçi için: • Yaklaşık 1 su bardağı peynir (köy peyniri kullandım), • 1 tutam maydanoz. Üzeri için: • 1 yumurta sarısı, • Susam.

Yapılışı:

Hamur için yumurtayı çırpın. Yağı ekleyerek çırpmaya devam edin. Un, yoğurt, tuz ve kabartma tozunu ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olana kadar iyice yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek yarım saat dinlendirin. İçi için peyniri çatalla ezin. İnce ince doğranmış maydanozları ekleyerek karıştırın. Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparın. Merdane yardımıyla çay tabağı büyüklüğünde açın. Açılmış hamurlara 1 tatlı kaşığı iç harçtan koyun ve avucunuzda yuvarlayın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerlerine fırça ile yumurta sarısı sürün ve susam serpin. Önceden ısıtılmamış 150 derece fırında 40-45 dk pişirin.
22575
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.