Mahmure

Galeri

Yemek

Sağlık ve lezzetin buluştuğu kepekli tarifler

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Kepekli kurabiye

Malzemeler:

250 gr. eritilmiş tereyağı, 1 çay bardağı zeytinyağı, 2 adet yumurta(birinin akı üzeri için), 4-5 çorba kaşığı esmer şeker, 1 paket vanilya, 5 su bardağı kepekli un, 1 paket kabartma tozu. Üzeri için: 4 çorba kaşığı çekilmiş ceviz içi, 1 çorba kaşığı toz şeker, 2 çorba kaşığı damla çikolata.

Hazırlanışı:

Derin bir kaba tereyağı, zeytinyağı, 2 adet yumurta(birinin akını üzeri için ayırıp), vanilya ve kabartma tozunu koyup elle karıştırın. Unu azar azar ekleyerek çok sert olmayan (kulak memesi yumuşaklığında) bir hamur yapın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde veya daha ufak parçalar alıp şekil verin. Üzeri için çekilmiş ceviz ve şekeri bir kapta karıştırın. Hazırladığınız kurabiyeleri önce yumurta akına, sonra cevizli şekerli karışıma ve en son da damla çikolataya batırın. Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizip 170-180 °C de pişirin.
22748
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.