Mahmure

Galeri

Yemek

Refika’nın mutfağından enfes lezzetler

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Çıtır muz

Malzemeler:

Kadayıf 200 gr, muz 3 adet, bal, ayçiçeği yağı

Hazırlanışı:

Muzların her birini 3 parçaya ayırın ve parçaların etrafına, dolma sarar gibi dikkatlice kadayıf sarın. Sararken kadayıfı avucunuzun içinde çevirin ve biraz bastırın. Bir tabağa koyduğunuz ayçiçeği yağı ile avucunuzu yağlayarak sarma işlemini kolaylaştırabilir hem de kadayıfın daha çıtır olmasını sağlayabilirsiniz. Fakat elinizdeki topu çok bastırmayın, bastırırsanız muz heba olabilir. Bu esnada 1 -2 parça muz kullanılamaz hale gelebilir; ama nefis bir tatlıya ulaşmak için bir ufak bir bedel, endişelenmeyin. Sonrası bisiklet sürmek gibi gelecektir. Muzları hazırladıktan sonra, servis yapacağınız zamana kadar buzdolabında üzerleri kapalı bir şekilde bekletin. Servis yapmadan 5 dakika evvel çıkartıp, kızdırdığınız ayçiçeği yağında (içine atacağınız parçanın tamamı yağın altında kalabilecek derinlikte yağ koyun) 1 -2 dakika çevirerek pişirin. Kızgın olduğundan emin olmak için, bir parça kadayıfı yağa atabilirsiniz, iyice cızdırıyorsa tamam demektir. Kadayıflı muz parçalarının renkleri hafif değişip fotoğraftaki hale geldiklerinde, istenen kıvama ulaşmış olacaksınız. Önceden peçete koyduğunuz bir tabağa aktarıp yağını alın. Sonra servis tabağına aktarıp koyun ve üzerinde (veya yanında) balla servis edin.

Aklınızda bulunsun Kişniş zeytinyağına kekikten bile çok yakışır. Ev yapımı ekmek, zeytinyağlılar, kırma zeytin ve deniz mahsullü erişteye de kişniş çok yakışır.
17736
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.