Mahmure

Galeri

Yemek

Refika’nın mutfağından enfes lezzetler

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
İştah açan dürümler

Malzemeler:

Organik biber salçası, 5 çorba kaşığı İç için: Ceviz, 2 avuç, Parmesan peyniri, 100 gr karabiber (20 çekimlik), zeytinyağı ½ çay bardağı, sarımsak 8 diş, taze kekik 2 dal.

Dürüm: Lavaş, 2 adet taze fesleğen, 20 adet büyük yaprak, kırmızı dolmalık biber 1 adet, ufak yaprak, kırmızı dolmalık biber 1 adet, ufak domates 10 adet, kürdan 20 adet, kapari 1 tatlı kaşığı.

Hazırlanışı:

Biber salçası, zeytinyağı, dövülmüş sarımsak ve karabiberi çukur bir kapta karıştırın. İçine kekik ve ceviz de ekleyip bir kere daha karıştırın ve 1 saat bekletin. Tatlar iyice birbirine karışsın. Bu sırada lavaşları 8 eşit üçgene ayırın. Parmesanı bazı parçaları biraz daha iri bırakarak rendeleyin. Biberleri ince şeritler halinde kesin. Fesleğenin iri yaprakları ayırın. Kapari ve kürdanınızı hazırlayın. Ufak pizza dilimleri gibi açık olan lavaşlara, Parmesan eklediğiniz karışımından bolca sürün, yalnız üçgenin tepesine biraz daha az karışım koyun ki taşmasın. Bir parça biber ve fesleğen ekleyip sarın ve isterseniz, fotoğraftaki gibi tepesine kapari ve domates yerleştirebilirsiniz…

Aklınızda bulunsun Köfteye istediğiniz yeşilliği koyabilirsiniz. Maydanoz yerine dereotu, kişniş, fesleğeni de deneyebilirsiniz.
17752
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.