Mahmure

Galeri

Yemek

Refika’nın mutfağından enfes lezzetler

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Deniz mahsullü erişte

Malzemeler:

Kalamar 1 adet, karides 8 adet orta boy, erişte 2 bardak, taze kekik 3 dal, kuru üzüm 1 çorba kaşığı, kapari 1,5 çorba kaşığı, muskat (rendelenmiş) ½ adet, domates 3 adet, yeşil biber 2 adet, beyaz şarap 1 çay bardağı, sarımsak, 4 diş, zeytinyağı (tavayı yağlayacak kadar), karabiber 1 çay kaşığı, tuz.

Hazırlanışı:

Ufak parçalara böldüğünüz sarımsağı, tavadaki zeytinyağında biraz öldürün. Tam olarak ölmesin, çünkü kalamar ve karidesle de pişecek. Ufak halkalara böldüğünüz kalamarı (terbiyesi için 3 saat soda veya birada bekletmenizi tavsiye ederim) ve şeritler halinde kesilmiş biberleri ekleyin. 2 dakika pişirdikten sonra karidesleri ekleyin ve 1 dakika çevirdikten sonra, küp küp doğradığınız domatesleri içine atın. Domateslerin suları çekilene kadar karışımı çevirin ve başka bir kapta erişteleri kaynar suya atıp hemen karışımın başına dönün.

Domatesler sularını iyice çekince, şarabı ve kuru üzümleri karışımınıza ekleyin ve ısınmaları için 15-20 saniye karıştırın. Sonra erişteleri kaşık kaşık karışıma ekleyin ve 1 dakika da böyle pişirin. En son, kapari ve taze kekiği ekleyin. Yerken üzerine çekme karabiber de ekleyebilirsiniz. Hemen yiyin.

Not: Bu tarifi makarna ile de yapabilirsiniz. Ama erişte makarnadan çok daha çabuk açılıyor ve açılmasına rağmen diriliğini koruyor. Ayrıca daha az yumurta ve daha az işlenmiş un kullanılarak yapıldığından çok daha sağlıklı.
17883
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.