Mahmure

Galeri

Yemek

Ramazan Sofraları İçin Lezzetli ve Pratik Tarifler

Güncellenme tarihi: 13.06.2017
SİRON

Hazırlanışı: Sironları tepsiye yan yana diziniz. Yumuşaması için; üzerini kapatacak şekilde yapacağınız türe göre sıcak et suyu ya da tavuk suyu ilave edin. Sironları, et suyu ya da tavuk suyunu çekene kadar kısık ateşte 5 dakika pişirin. Sarımsakları rendeleyip, yoğurtla karıştırın. Sironların üzerine önce sarımsaklı yoğurdu gezdirin. Tereyağını eritip, salça, pul biber, nane ve kekik ilave edin. Hazırladığınız bu sosu, servis tabağına aldığınız sironların üzerine paylaştırın. Tercihe göre ceviz ilave edilebilir. Etli ya da tavuklu gibi değişik yapılış şekilleri de vardır.
2888
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.