Mahmure

Galeri

Yemek

Pırasa ile yapabileceğiniz enfes tarifler!

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Portakallı Zeytinyağlı Pırasa

Malzemeler:

5 orta pırasa, 3/4 su bardağı zeytinyağı, 1/2 çay fincanı pirinç, 2 adet havuç, 1 adet kuru soğan 1 bardak portakal suyu, 1 çay kaşığı toz şeker, tuz

Hazırlanışı:

Pırasalar temizlenir. 5 cm uzunluğunda halkalar halinde dilimlenir. İnce ince doğranmış soğan, yağ içinde hafifçe pembeleşinceye kadar kavrulur. Yarım parmak uzunluğunda kesilmiş havuçlar sote edilir. Pırasalar bu malzemenin üzerine eklenir. 5 dakika kapatılarak sotelenir. Portakal suyu, yıkanmış pirinç, 1 çay kaşığı şeker ve tuz ilave edilir. Kısık ateşte 20 dakika pişirilir.
161738
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.