Galeri

Pırasa İle Yapabileceğiniz Enfes Tarifler

Güncellenme tarihi:
Pırasa Çullaması

Malzemeler:

-1 kg yeşil kısımları hariç pırasa -2 adet yumurta -3 çorba kaşığı un -1 adet kuru soğan, -400 gr kıyma -1 çorba kaşığı salça -2 çay kaşığı tuz -1 çay kaşığı karabiber -Kızartma için yağ

Hazırlanışı:

-Pırasaları yaprak kısımları dışında kalan bölümlerini 4 parmak eninde parçalara ayırıp, hafifçe haşlayalım. -Yumurtaları çırpalım. -Pırasaları tencereden çıkaralım. -Una tuz ilave edelim. -Pırasaları önce una, sonra yumurtaya bulayalım. -Kızgın sıvı yağda iki yüzünü de kızartalım. -Kızarttığımız bütün pırasaları yayvan bir tencereye yan yana dizelim. Soğanı çentip, pembeleşene dek kavuralım. -Kıymayı ve salçayı ilave edelim. -Birkaç dakika daha kavurduktan sonra tuzunu, biberini ayarlayalım. -Pırasayı haşladığımız suyu da ilave ederek 5 dakika daha kaynatalım. -Hazırladığımız bu kıymalı soğanlı sosu, pırasa çullamasının üzerine gezdirelim. -Gerekirse biraz daha su ilave edelim. -10 dakika daha pişirip, pırasaları bozmadan tencereden alalım.
Yayın tarihi: 21.11.2012
165494
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.