Mahmure

Galeri

Yemek

Pilavın 4 sıra dışı hali

Güncellenme tarihi: 31.10.2016
Tavuklu bulgur pilavı

Malzemeler:

2 su bardağı pilavlık bulgur, 300 gram tavuk eti, 3 çorba kaşığı tereyağı, 3 çorba kaşığı arpa şehriye, 2 adet kırmızıbiber, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 5-6 dal nane, 1 su bardağı iri parçalanmış ceviz, yeteri kadar sıcak su, tuz, toz kırmızıbiber.

Yapılışı:

İki çorba kaşığı tereyağını eritip, arpa şehriyenin rengi koyulaşana kadar kavurun. Tencereye bulguru ilave edip, 2-3 dakika daha kavurun. Salçayı ilave edin. Birkaç dakika sonra bulgurun üzerini geçecek kadar sıcak su ve tuz ekleyip, orta ateşte pişmeye bırakın. Kalan tereyağını ayrı bir tavaya alıp, küçük küpler halinde doğranmış tavuk etini ekleyin. 5 dakika sonra toz kırmızıbiber ve küp doğranmış kırmızıbiberi ekleyin. En son cevizi ekleyin. Bir-iki çevirip ocaktan alın ve kıyılmış nane ilave edin. Pilav suyunu tam çekmeden, tavuklu harcı üzerine ilave edip harmanlayın. Kısık ateşte tamamen suyunu çekene kadar pişirin. Üzerine kağıt havlu koyup kapağını kapın. 10 dakika demlendirip servis yapın.
24561
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.