Mahmure

Galeri

Yemek

Pilavın 4 sıra dışı hali

Güncellenme tarihi: 31.10.2016
Mercimekli bulgur pilavı

Malzemeler:

2 su bardağı pilavlık bulgur, 1 çay bardağı yeşil mercimek, 500 gram kuzu eti (iri parça), yarım çay bardağı sıvıyağ, yarım demet taze soğan, tuz, yeteri kadar su ya da et suyu.

Hazırlanışı:

Eti yumuşayana kadar haşladıktan sonra iri parçalar halinde didikleyip kenara alın. Sıvıyağı bir tencereye alıp iri doğranmış taze soğanı hafifçe kavurun. Üzerine yıkanıp süzülmüş bulguru ilave edin ve 5 dakika kavurun. Daha sonra et, haşlanmış mercimek ve üzerini geçecek kadar su ilave edin. Kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin. Tencerenin üzerine kağıt havlu serin. 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.
24411
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.