Mahmure

Galeri

Yemek

Pilavın 4 sıra dışı hali

Güncellenme tarihi: 31.10.2016
Kuruyemişli pilav

Malzemeler:

2’şer su bardağı pirinç ve su, 1 çorba kaşığı tereyağı, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 çorba kaşığı antepfıstığı, 6 adet kakule, 1 çay bardağı fındık, yarım çay bardağı yerfıstığı, 1 çorba kaşığı kuşüzümü, tuz, karabiber.

Yapılışı:

Tereyağı ve zeytinyağını bir tencereye alın. Üzerine pirinç, antepfıstığı, kakule, fındık, yerfıstığı ve kuşüzümünü ekleyip 5 dakika kavurun. Sıcak su, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Kapağı kapalı olarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp tencerenin üzerine kağıt havlu serin ve kapağını kapatın. 5 dakika demlendirip servis yapın.
24560
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.