Mahmure

Galeri

Yemek

Pilavın 4 sıra dışı hali

Güncellenme tarihi: 31.10.2016
Köfteli pilav

Malzemeler:

3 su bardağı baldo pirinç, yarım su bardağı konserve bezelye, 5 çorba kaşığı sıvıyağ, 1 adet küçük kırmızıbiber, 1 tatlı kaşığı margarin, yeterince sıcak su, tuz

Köftesi için:

300 gram kıyma, 1 adet küçük boy soğan, 3-4 dal maydanoz, tuz, karabiber, kimyon. Kızartmak için: Sıvıyağ

Hazırlanışı:

Sıvıyağı kızdırıp pirinci beyazlaşana kadar kavurun. Üzerini geçecek kadar su ekleyip orta ateşte pişmeye bırakın. Suyu çekilince kısık ateşte 5 dakika pişirip altını kapatın. Üzerine bezelyelerin yarısını ekleyip karıştırın. Kağıt bir havluyu tencerenin üzerine koyup kapağını kapatın ve demlenmeye bırakın. Diğer taraftan kıymayı bir kaba alıp üzerine soğanı rendeleyin. Kıyılmış maydanozları, tuz ve baharatları ekleyip yoğurun. Hazırladığınız harçtan minik köfteler yapıp kızartın. Kırmızıbiberi de küp doğrayıp sote edin. Çukur bir fırın kabını margarinle yağlayıp pilavı, ortası boş kalacak şekilde kaba yerleştirin. Ortadaki boşluğa köfte, kırmızıbiber ve kalan bezelyeleri koyun. Üst kısmı pilavla kapatın. Kabın üzerine alüminyum folyo kapatarak, önceden ısıtılmış 200 derece fırında, pilav kızarana kadar pişirin. Pişen pilavı fırın kabını ters çevirerek servis tabağına aktarın. Dilimleyerek servis yapın.
24568
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.